Una setantena de participants, a l'Olimpíada de l'ETSEA

Alumnat de 16 instituts de Lleida, Mollerussa, Artesa de Segre, Borges, Agramunt i Barcelona

Descarregar Pdf
olimpiadaETSEA-UdL2018
Els alumnes, en plena realització de la prova / Foto: ETSEA-UdL

Un total de 74 alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior  (29 nois i 45 noies) han participat a la 4a Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental que organitza l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL). Són 14 més que en l'anterior edició. L'objectiu és fomentar l'interès cap a les carreres que persegueixen formar titulats tècnics en ciències i enginyeries agràries, ciències forestals, tecnologia d'aliments, biotecnologia, veterinària i producció animal.

L'estudiantat que ha pres part en aquesta iniciativa prové de 16 centres de secundària de la ciutat de Lleida, Mollerussa, Les Borges Blanques, Artesa de Segre, Agramunt i Barcelona: Col·legi Episcopal, Col·legi Mirasan, INS Josep Lladonosa, INS Samuel Gili i Gaya, INS Màrius Torres, Escola del Treball, INS Ronda, INS Guindàvols, INS La Mitjana, INS  Josep Vallverdú (Borges), Col·legi La Salle, INS La Serra i INS Terres de Ponent (Mollerussa), INS Els Planells (Artesa de Segre), INS Ribera del Sió (Agramunt); i Institut Moisès Broggi (Barcelona). 

De total, 42 alumnes han realitzat l'examen de Biologia; 24, el de Tecnologia Industrial i 8, el de Ciències de la Terra i del Medi Ambient. El primer classificat de cada categoria rebrà 300 euros, més 200 per al seu centre, i el segon, 150. Els guanyadors tindran l'oportunitat de presentar-se a la fase espanyola de l'Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental, que es farà a Badajoz el proper 16 de juny. 

El millor classificat lleidatà en la final espanyola podrà gaudir de matrícula gratuïta durant el primer curs en qualsevol de les titulacions de Grau impartides a l'ETSEA, gràcies al patrocini del Consell Social de la UdL. L'Olimpíada compta també amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Lleida i el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya. 

 

Text: Oficina de premsa UdL