La catedràtica d'ETSEA Rosa M. Poch Claret, rebrà la Medalla Narcís Monturiol

En reconeixement per la seva aportació a la ciència

Descarregar Pdf
Rosa Poch
Rosa M. Poch
La catedràtica d'Edafologia i Química Agrícola de la Universitat de Lleida (UdL), Rosa M. Poch Claret, rebrà la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. El Govern català ha anunciat aquest dimarts els noms de les 10 persones guardonades, cinc dones i cinc homes, i de la institució que rebrà la Placa Narcís Monturiol, que en aquest cas serà la Fundació Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), dirigida per l'exprofessor de la UdL Joan Comella.

La professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i Forestal i de Veterinària (ETSEAiFidV) de la UdL és membre del grup de recerca de Sòls i Aigües. La seua tasca investigadora se centra en la gènesi i micromorfologia de sòls, així com en temes de degradació, conservació i maneig sostenible en el marc del canvi global.
 
Poch és presidenta del Panell Intergovernamental de Sòls (ITPS) de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) i de la secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), així com membre honorària de la Unió Internacional de Ciències del Sòl (International Union of Soil Sciences-IUSS).
 
La resta de distingits enguany són: Àlex Arenas (Universitat Rovira i Virgili), Quique Bassat  (ISGlobal), Isabel Cacho (Universitat de Barcelona-UB), Rosa Congost Colomer (Universitat de Girona), Roberto Emparan (Institut de Ciències del Cosmos de la UB), Xavier Oliver i Olivella (Universitat Politècnica de Catalunya - UPC), Raquel Piqué i Huerta (Universitat Autònoma de Barcelona-UAB), Trinitat Pradell i Cara (UPC) i Salvador Ventura Zamora (UAB).
 

Les medalles Monturiol, instituïdes per la Generalitat l'any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seua contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya. Altres membres de la UdL que han rebut el reconeixement són Paul Christou (2020), Olga Martín (2018), Ignacio Romagosa (1998) o Ramon Albajes (2002), tots ells de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i Forestal i de Veterinària; Conxita Mir (2009), de la Facultat de Lletres; Enric Herrero (1996) i Xavier Matias-Guiu (2015), de la Facultat de Medicina; i Luisa F. Cabeza (2012), de l'Escola Politècnica Superior.

MÉS INFORMACIÓ:

El Govern distingeix la Fundació VHIR i deu investigadors per la seva contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia (NOTA DE LA GENERALITAT)


Text: Premsa UdL