Pla d'estudis en la Llicenciatura en biotecnologia

 

 

  • Estructura Primer i segon cicle
     
  • Durada 4 cursos
     
  • Crèdits
    • Troncals i obligatoris: 216
    • Optatius: 54
    • Lliure elecció: 30
    • Crèdits totals: 300
    • Pràctiques en empreses o institucions: sí (18 crèdits)
  • Accés
    • Batxillerat PAU
    • Descripció dels estudis

      La Biotecnologia consisteix en l'ús d'organismes vius o de compostos obtinguts d'organismes vius per tal d'obtenir productes de valor pels humans utilitzant les modernes tècniques desenvolupades en el camp de la Biologia i la Genètica molecular (Enginyeria genètica, Cultius cel·lulars, etc.) En aquesta línia els estudiants tenen una forta base de coneixements biològics i químics que permeten a l'estudiantat compendre els processos tecnològics en què s'utilitzen organismes vius o parts d'aquests organismes vius. La humanitat ha estat utilitzant al llarg de milenis els éssers vius per produir béns i serveis, per exemple fabricant o transformant aliments. Els profunds coneixements científics assolits en les darreres dècades en ciències químiques i de la vida permeten optimitzar aquests processos i obtenir nous productes d'una manera eficient. A més de les aplicacions biotecnològiques en el camp biomèdic, la titulació fa èmfasi en el paper de la Biotecnologia als àmbits de la producció animal i vegetal i de la indústria alimentària, així com en la biorremediació, és a dir, en la possibilitat d'utilitzar éssers vius per a la millora de la qualitat mediambiental. Part dels crèdits a cursar en el quart curs corresponen a una estada, tutelada pel professorat, en una empresa relacionada amb la biotecnologia o en una institució de recerca, com a via per a formar d'una manera pràctica l'estudiantat en les seves futures tasques professionals.

    • Coneixements previs favorables

      Biologia, Química, Física, Matemàtiques, Informàtica.

    • Característiques personals favorables

      Vocació per les ciències experimentals i les aplicacions tecnològiques dels coneixements científics. Capacitat analítica i pràctica.

    • Requisits de permanència

      Els estudiants matriculats en qualsevol dels estudis que s'imparteixen a la UdL hauran de superar en el primer any acadèmic un mínim de 12 crèdits entre les matèria troncals i obligatòries.

    • Sortides professionals

 

    • Indústries d'aliments.
    • Empreses relacionades amb la producció agrària.
    • Empreses relacionades amb la producció ramadera.
    • Empreses lligades amb el medi ambient i els processos de biorremediació.
    • Indústries farmacèutiques.
    • Sanitat.
    • Laboratoris d'anàlisi químic i biològic.
    • Administració pública, docència i recerca.
  • Correspondència amb altres titulacions de la UdL

    Enginyeria Agronòmica, Enginyeria de Forests, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Medicina, Nutrició Humana i Dietètica. 

  • Objectius de formació