Pla d'estudis de la Llicenciatura en Ciència i Tecnologia d'Aliments

  • Estructura Segon cicle
     
  • Durada 2 anys
     
  • Crèdits
    • Troncals i obligatoris: 94.5-105 (segons la titulació de procedència)
    • Optatius: 30-40.5 (segons la titulació de procedència)
    • Lliure elecció: 15
    • Crèdits totals: 150
    • Projecte final de carrera: no



 
Crèdit
UdL
 ECTS
Additius i Aliments Funcionals (pdf)  6  5
Biotecnologia Agroalimentària (pdf)  6  5
Envasament d'Aliments (pdf)  4.5  3.5
Pràctiques Externes  6  5
Fermentacions Agroalimentàries (pdf)  6  5
Introducció a l'Enginyeria Ambiental (pdf)  4.5  3.5
Mètodes Estadístics d'Experimentació Agrària (pdf) No s'ofereix al curs 2012-13  4.5  3.5
Micologia Alimentària (pdf) No s'ofereix al curs 2012-13  4.5  3.5
Reactors i Enzimologia Industrial (pdf) 6 5
Tècniques d'Avaluació Sensorial (pdf) 4.5 3.5
Tecnologia de Postcollita de Productes Vegetals (pdf) 6 5
Tecnologia del Processament d'Aliments (pdf) 18 15

 

  • Algunes assignatures de lliure elecció són

    Agrifood Industries
    Thinking Science and Technology
    Història de l'Agricultura
    Tècniques de Comunicació Oral i Escrita
    Fonts d'Informació en l'Agricultura
    Introducció a l'Activitat Professional
    Frigoconservació de Fruites i Hortalisses (pdf)
    Indústries Formatgeres (pdf)
    Indústries de Llet i Derivats (pdf)
    Indústries de Conserves i Congelats Vegetals (pdf)
    Indústries d'Olis i Greixos (pdf)
    Organització Industrial (pdf)
    Seguretat i Salut Laboral (pdf)
    Valoració Industrial (pdf)

    L'accés dels estudiants a aquests estudis, només de segon cicle, es farà conforme al que es disposa en l'Ordre ministerial 23946/1991, de 11 de setembre de 1991, ampliada per les Ordres 12435/1994, de 25 de maig de 1994, i 24426/1999, de 17 de desembre de 1999.

    En aquest pla d'estudis s'articula un mecanisme de substitucions similar als que regulen l'accés al segon cicle d'Enginyeria Agrònoma i d'Enginyeria de Forests, aprovat per la Universitat de Lleida (Resolució 13093/1996, de 26 d'abril de 1996, BOE número 139, de 8 juny 1996) i que es descriu a continuació.

    Els estudiants que accedeixin a aquesta titulació no han de cursar aquelles matèries troncals o obligatòries els continguts de les quals ja hagin estat cursats de manera idèntica o molt similar en els seus estudis previs. El centre responsable d'impartir la titulació determinarà, a la vista del pla d'estudis corresponent, la relació de matèries o assignatures que responguin a aquestes característiques. Els crèdits corresponents a aquestes matèries s'han de substituir per crèdits optatius. Mitjançant aquest mecanisme s'assegura el compliment de la troncalitat marcada per les directrius generals pròpies de la titulació de Llicenciat en Ciència i Tecnologia d'Aliments i s'aprofundeix en els mecanismes de ciclicitat en el sentit proposat per la Declaració de Bolonya. Aquesta substitució de matèries no comporta variació en el nombre de crèdits totals a cursar. Els estudiants procedents d'Enginyeria Tècnica Agrícola o Forestal del pla 2001 de la Universitat de Lleida han de substituir els crèdits assenyalats en la taula de substitucions següent:

     

      Processat
    d'Aliments
    Producció de Matèries
    Primeres
    Total de crèdits
    a substituir
    Crèdits
    Estudis de
    procedència
    4,5 6  
    ETA-IAA x x 10,5
    Resta d'ETA   x 6